LAPONIA - Acasa la MOS CRACIUN

  Satul lui Mos Craciun este situat pe marginea cercului arctic in Laponia, in apropierea orașului Rovaniemi, localitate pe care finlandezii o numesc „Usa Laponiei“. Satul este decorat cu mii de lumini, ghirlande si clopoței care contribuie la atmosfera de vacanta.
Datorita pozitiei sale pe frontiera polara, satul are o atmosfera care este aproape ireala. Acolo, soarele de iarna straluceste palid, noaptea polara dureaza timp de aproape o luna, de la mijlocul lunii decembrie pana la inceputul lunii ianuarie.
Tot aici poti vedea Aurora Boreala, un joc mistic de lumina ce creeaza o atmosfera de basm. In vechime se credea ca această lumina este creata de vulpile polare care bat zapada cu cozile lor, creand scantei multicolore.
Pe langa lumina polara, atmosfera mistica din satul lui Mos Craciun este data si de padurile dese, de raul inghetat și de faimosul munte Korvatunturi, care are aspectul unui cap cu două urechi uriase, prin care, in conformitate cu o legenda locala, Mos Craciun poate auzi dorintele copiilor din intreaga lume.
In Laponia, renii si cainii husky inhamati la sanii ii bucura pe vizitatori, purtandu-i prin peisajul de basm. 

Va rugam sa accesati oferta pentru a putea cauta conform criteriilor Dvs sau solicitati oferta personalizata.